Dal makhani - Lentilhas com manteiga

Dal makhani - Lentilhas com manteiga

5.0 6 beoordeling
Voorbereiding. 10min
Totaal 8u. 50min
6 doses

Ingrediënten

Ghee
  • manteiga cortada em pedaços
    250 g
Pasta de alho e gengibre
  • dentes de alho c/ casca
    100 g
  • água
    1000 g
  • gengibre fresco
    100 g
  • óleo mais q.b. p/ conservar
    80 g
Dal makhani
  • lentilhas pretas (urad dal)
    300 g
  • água
    2000 g
  • sal
    2 ½ c. chá de
  • azeite
    1 fio de
  • pasta de alho e gengibre
    2 c. chá de
  • sementes de cominhos
    1 c. chá de
  • cardamomo verde
    3 vagens de
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • tomate em pedaços
    150 g
  • malaguetas verdes s/ sementes
    2
  • piripíri moído
    1 c. chá de
  • açafrão-da-índia
    ½ c. chá de
  • pau de canela
    1
  • cravinhos
    3
  • natas
    80 g
  • Coentros picados q.b. p/ polvilhar

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 dose

Natrium 1079.2 mg
Eiwitten 15.2 g
Calorieën 2939.6 kJ / 702.6 kcal
Vetten 53.2 g
Vezels 7.3 g
Verzadigd vet 25.7 g
Koolhydraten 46 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...