Tartelettes tatin aux asperges blanches et gorgonzola

Tartelettes tatin aux asperges blanches et gorgonzola

3.5 4 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 1u. 50min
8 pièces

Ingrediënten

La pâte feuilletée
  • 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 90 g d'eau froide
  • ½ c. à café de sel
Les asperges
  • 500 g d'eau
  • 500 g d'asperges blanches épluchées et coupées en tronçons de 6-8 cm
Le caramel salé
  • 40 g de sucre en poudre
  • 1 pincée de fleur de sel
  • 1 pincée de poivre moulu
L'assemblage
  • 100 g de gorgonzola en morceaux
  • 40 g de crème fraîche
  • 1 pincée de poivre moulu
  • ciboulette fraîche ciselée

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 pièce

Natrium 384.3 mg
Eiwitten 8.3 g
Calorieën 1613.5 kJ / 385.6 kcal
Vetten 27.8 g
Vezels 2 g
Verzadigd vet 17.6 g
Koolhydraten 27.1 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...