Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Salmon mousse
- 150 g fresh boneless, skinless salmon fillet, cut into pieces (4 cm)
- 20 g butter
- 150 g hot smoked salmon, broken into pieces
- 200 g pouring (whipping) cream
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, drained
- 1 tsp lemon juice
- 1 - 2 pinches ground white pepper
- 1 tsp gelatine powder
- 1 - 2 tbsp boiling water
Gougère puffs
- 80 g Gruyère cheese or Swiss cheese, rind removed and cut into cubes (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp sea salt
- 1 pinch chilli powder
- 80 g butter
- 120 g plain flour
- 3 eggs
- fresh chives or fresh dill, finely chopped, for garnishing
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 611 kJ / 145 kcal
- Eiwitten
- 7.2 g
- Koolhydraten
- 4.7 g
- Vetten
- 11 g
- Verzadigd vet
- 6.2 g
- Vezels
- 0.3 g
- Natrium
- 224.2 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Wasabi mayonnaise
10min
Anise-cured salmon
14h 10min
Beef tapenade crostini
1 godz. 40 min
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Parmesan gelato
4h 30min
Beetroot and tequila cured salmon
24hod. 20min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3 Std. 25 Min
Moscato panna cotta with pistachios
6 godz. 25 min
Smoked trout pâté
3 godz. 15 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 Std. 30 Min
Smoked salmon mousse
5 min