
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 calamari hoods (approx. 330 g total)
- 20 raw prawns deveined and tails intact
- 4 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest (approx. 5 x 2 cm), no white pith
- ½ - 1 long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 3 sprigs fresh coriander leaves only, plus extra finely chopped for garnishing
- 40 g olive oil
- 2 - 3 tbsp dry white wine
- ½ tsp sweet paprika
- ¼ tsp sea salt to taste
- 1 - 2 lemons cut into wedges, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 129 kcal / 543 kJ
- Eiwitten
- 17 g
- Vetten
- 5.9 g
- Koolhydraten
- 0.8 g
- Vezels
- 1.2 g
- Verzadigd vet
- 1.1 g
- Natrium
- 358.9 mg