Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 2 garlic cloves
- 3 cm fresh ginger, peeled
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 20 g Madras curry powder (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 400 g canned coconut cream
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (3 cm - see Tips)
- 20 g tamarind paste
- 1 tsp sea salt
- 2 tbsp flaked almonds, toasted, to serve
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- cooked rice, to serve
- pappadums, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3594.3 kJ / 859.1 kcal
- Eiwitten
- 38.6 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 69.5 g
- Verzadigd vet
- 39.6 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 655.2 mg
Alternatieve recepten
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
2 Std. 40 Min
Creamy beef curry and rice
1h 15min
Lamb tikka with spicy eggplant
Geen beoordelingen
No fail mash potato
20 min
Chicken, spinach and leek risotto
30min
Wraps with sautéed veggies and herb cream (Thermomix® Cutter, TM6)
45 Min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14h
Braised Lamb Shanks
3 godz. 35 min
Mashed potatoes for two (peeler)
30min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3 godz. 35 min
No-cook jam
24sa 15 dk
Turkey buffe and herby quinoa stuffing (MEATER+®)
6h 20min