Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 fresh long red chilli, trimmed
- 2 garlic cloves
- 3 cm fresh ginger, peeled
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp Kashmiri chilli powder
- 20 g Madras curry powder (see Tips)
- 50 g tomato paste
- 400 g canned coconut cream
- 800 g boneless lamb shoulder, cut into cubes (3 cm - see Tips)
- 20 g tamarind paste
- 1 tsp sea salt
- 2 tbsp flaked almonds, toasted, to serve
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- cooked rice, to serve
- pappadums, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3594.3 kJ / 859.1 kcal
- Eiwitten
- 38.6 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 69.5 g
- Verzadigd vet
- 39.6 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 655.2 mg
Alternatieve recepten
Quick chicken tikka masala
35 min
Creamy chicken curry and rice
45min
Lamb saag (Noni Jenkins)
1h 15min
Sri Lankan red beef curry with rice
1 Std. 40 Min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40min
Set and forget rice pudding
1h 10min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Nut butter dressing
5min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min