Compatibele versies
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Lamb burgers
- 70 g fine burghul (see Tips)
- water, for soaking
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 eschalots (approx. 80 g)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g lamb mince
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Harissa yoghurt dressing
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 20 g lemon juice
- 200 g Greek-style natural yoghurt
- 1 tbsp harissa paste (see Tips)
- ½ tsp salt
Cooking and assembly
- oil, for brushing
- 6 round bread rolls, cut into halves lengthways and toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1855.9 kJ / 441.9 kcal
- Eiwitten
- 27.5 g
- Koolhydraten
- 43.5 g
- Vetten
- 16.4 g
- Verzadigd vet
- 4.2 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 1041.1 mg
Alternatieve recepten
Creamy chicken curry and rice
45min
Agedashi tofu
30min
Roasted peach ice-cream
25h 20min
Tandoori chicken
45min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20 min
Aperol® Spritz
10min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30min
Grilled potato salad with pangrattato
40min
Layered Mexican dip
25min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Smashed roasted potatoes with rosemary salt
25 Std. 30 Min