Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing

Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing

5.0 3 beoordelingen
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u. 5min
6 portions

Ingrediënten

Lamb burgers
  • fine burghul (see Tips)
    70 g
  • water for soaking
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • fresh mint leaves only
    4 sprigs
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • eschalots (approx. 80 g)
    2
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • lamb mince
    500 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • ground coriander
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Harissa yoghurt dressing
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • fresh mint leaves only
    2 sprigs
  • lemon juice
    20 g
  • Greek-style natural yoghurt
    200 g
  • harissa paste (see Tips)
    1 tbsp
  • salt
    ½ tsp
Cooking and assembly
  • oil for brushing
  • round bread rolls cut into halves lengthways and toasted
    6

Moeilijkheidsgraad

gemakkelijk


Voeding per 1 portion

Natrium 1041.1 mg
Eiwitten 27.5 g
Calorieën 1855.9 kJ / 441.9 kcal
Vetten 16.4 g
Vezels 4.5 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraten 43.5 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...