
Compatibele versies
Beetroot and lamb flatbreads with tahini yoghurt (Diabetes)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Flatbreads
- 150 g plain flour
- 80 g wholemeal plain flour
- 150 g water
- 15 g extra virgin olive oil
- 180 g red onion
- 5 garlic cloves
- 200 g lamb mince lean (see Tips)
- 3 tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes
- 200 g beetroot peeled and thinly sliced
- 250 g cherry tomatoes cut into halves
Tahini yoghurt
- 140 g natural yoghurt high protein (see Tips)
- 35 g tahini
- 2 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 1 tsp ground cumin
- 2 sprigs fresh mint leaves only
- 2 sprigs fresh coriander leaves only
- ground black pepper to season
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 1830 kcal / 7630 kJ
- Eiwitten
- 90 g
- Vetten
- 63 g
- Koolhydraten
- 206 g
- Vezels
- 41 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Natrium
- 425 mg