Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 40 g fresh turmeric, peeled and cut into pieces
- 50 g fresh galangal, peeled and cut into pieces
- 10 makrut lime leaves
- 50 g vegetable oil
- 10 g Korean chilli paste (gochujang)
- ¾ tsp ground turmeric
- 500 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- 300 g coconut water
- 1 tsp fish sauce, standard or vegan
- 1 - 2 pinches xanthan gum (see Tips)
- 20 g freshly squeezed lime juice
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1986.8 kJ / 474.9 kcal
- Eiwitten
- 5.7 g
- Koolhydraten
- 29.4 g
- Vetten
- 38.5 g
- Verzadigd vet
- 25.7 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 337.7 mg
Alternatieve recepten
Creamy chicken curry and rice
45 Min
Lamb saag (Noni Jenkins)
1h 15 min
Creamy beef curry
1h 15 min
Ricotta gnocchi alla sorrentina
55 Min
Steamed snapper with Sicilian caponata
1 Std. 40 Min
Chilli with corn bread
50 min
Creamy miso mushroom udon
45 Min
Shredded chicken satay pad Thai (Noni Jenkins)
40 Min
Yellow Curry noodle soup
20 Min
Lamb biryani with vegetable curry
1 Std. 30 Min
Quick prawn laksa (Noni Jenkins)
25 Min
Beef and cashew nut yellow curry
25 Min