Apparaten en accessoires
Shakshuka
Voorbereiding. 15min
Totaal 50min
4 porties
Ingrediënten
-
karwijzaad2 theelepels
-
gerookte paprikapoeder1 theelepel
-
komijnzaad of ¾ theelepel gemalen komijnzaad2 theelepels
-
gedroogde gemalen kurkuma½ theelepel
-
gedroogde oregano½ theelepel
-
zeezout1 ½ theelepel
-
gemalen zwarte peper1 theelepel
-
knoflookteentjes3
-
lange rode chilipeper ontpit indien gewenst½ - 1
-
gele ui (ongeveer 150 g), in helften gesneden1
-
olijfolie40 g
-
tomatenblokjes uit blik (2 blikjes)800 g
-
tomatenpuree30 g
-
honing20 g
-
rode wijnazijn of appelciderazijn20 g
-
salade bladeren (bijv. boerenkool, snijbiet of spinazie), grof gescheurd30 g
-
verse basilicumbladeren grof gescheurd, naar smaak3 - 4
-
eieren8
-
feta kaas verkruimeld80 - 100 g
-
knapperig brood om te serveren
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Natrium
1615.4 mg
Eiwitten
26 g
Calorieën
2002 kJ /
477 kcal
Vetten
28 g
Vezels
6 g
Verzadigd vet
9.2 g
Koolhydraten
28 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieMisschien vind je het ook leuk...
Gevulde Tomaten met Shakshuka, Mozzarella en gepocheerde Eieren
Brak ocen
Vanille Witte Wijn Peren met Amandel Crumble
Brak ocen
Vegan pudding
15 min
Kimchi
Brak ocen
Thaise nachos
Brak ocen
Scones met frambozenboter
25 min
Cholent
Brak ocen
Forel in Parmezaan-macadamia korst met rode bietensalade
Brak ocen
Zijden tofu cheesecake
Brak ocen
Gebakken buns
Brak ocen
Zalm met zongedroogde-tomatenpesto en groenterijst
40 min
Kracht Muesli
25 min