
Apparaten en accessoires
Vegan moussaka
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u. 50min
6 porties
Ingrediënten
-
aubergine (ca. 500 g), in plakken gesneden (0,5-1 cm dikte)1
-
zout om te bestrooien
-
rode split linzen200 g
-
water, gefilterd om te weken
Plantaardige béchamelsaus
-
plantaardige melk naar keuze500 g
-
maïszetmeel50 g
-
veganistische margarine (zie tips)30 g
-
voedingsgist (zie tips)2 el
-
zout½ tl
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Linzen moussaka
-
extra vergine olijfolie50 g
-
rode ui in vieren gesneden1
-
knoflookteentjes3
-
rode paprika zonder zaadjes en in stukjes gesneden1
-
wortel in stukken gesneden1
-
selderstengel in stukken gesneden1
-
tomaten uit blik400 g
-
water, gefilterd120 g
-
groentebouillonpasta (zie tips)1 el
-
gedroogde oregano1 el
-
nootmuskaat, gemalen om te besprenkelen
-
zout2 el
-
gemalen zwarte peper½ el
Voeding per 1 portie
Calorieën
357.1 kcal /
1499.6 kJ
Eiwitten
13.6 g
Vetten
16.1 g
Koolhydraten
35.7 g
Vezels
9 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in

Vegan hoofdgerechten
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Sangria met Frambozen en Basilicum
Geen beoordelingen
Kalkoen Tonnato met Warme Aardappelsalade
Geen beoordelingen
Lolly's met aardbeien
Geen beoordelingen
Vegan Aubergine Massaman Curry
Geen beoordelingen
Shakshuka
50min
Hummus
5min
Zoetzure tempé
Geen beoordelingen
Warme courgettesalade met basilicum-citroendressing
35min
Mokka-pompoen frappuccino
20min
Schiacciata met gerookte zalm
Geen beoordelingen
Soba noodle mee goreng
40min
Prei en Kaas Taart
Geen beoordelingen