Apparaten en accessoires
Vegan moussaka
Voorbereiding. 15min
Totaal 1u. 50min
6 porties
Ingrediënten
-
aubergine (ca. 500 g), in plakken gesneden (0,5-1 cm dikte)1
-
zout om te bestrooien
-
rode split linzen200 g
-
water, gefilterd om te weken
Plantaardige béchamelsaus
-
plantaardige melk naar keuze500 g
-
maïszetmeel50 g
-
veganistische margarine (zie tips)30 g
-
voedingsgist (zie tips)2 el
-
zout½ tl
-
gemalen zwarte peper naar smaak
Linzen moussaka
-
extra vergine olijfolie50 g
-
rode ui in vieren gesneden1
-
knoflookteentjes3
-
rode paprika zonder zaadjes en in stukjes gesneden1
-
wortel in stukken gesneden1
-
selderstengel in stukken gesneden1
-
tomaten uit blik400 g
-
water, gefilterd120 g
-
groentebouillonpasta (zie tips)1 el
-
gedroogde oregano1 el
-
nootmuskaat, gemalen om te besprenkelen
-
zout2 el
-
gemalen zwarte peper½ el
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 portie
Eiwitten
13.6 g
Calorieën
1499.6 kJ /
357.1 kcal
Vetten
16.1 g
Vezels
9 g
Koolhydraten
35.7 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Vegan hoofdgerechten
11 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Dubai Chocolate Pistacherotsjes
Geen beoordelingen
Salade van Rode Linzen en Proteïnen
25min
Vegetarische chili
35min
Zoete aardappellasagne
1u. 20min
Schiacciata met gerookte zalm
Geen beoordelingen
Courgette en garnalen beignets met yoghurt
30min
Mango kleefrijst cake (vegan)
11u.
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1u. 20min
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50min
Maanzaadslakken
Geen beoordelingen
Kip met 'mole verde' saus
1u.
Vegan Aubergine Massaman Curry
50min