Shellfish Nage with Champagne
TM6 TM5

Shellfish Nage with Champagne

5.0 (2 beoordelingen)

Ingrediënten

  • 40 g shallot (approx. 1 small shallot), halved
  • 300 g Champagne
    of white sparkling wine (e.g. Cava, Prosecco)
  • 800 g fresh mussels, scrubbed and debearded
  • 1 Tbsp unsalted butter, plus 45 g diced
  • 300 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
  • 12 small scallops
  • 25 g plain flour, plus extra for dusting
  • 250 g double cream
  • 1 sprig fresh thyme, leaves only
  • 1 pinch ground cayenne pepper
  • 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
  • 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
  • 1 Tbsp lemon juice
  • 250 g puff pastry (see tip)
  • 1 medium egg, beaten

Voeding
per 1 portion
Calorieën
5306.5 kJ / 1275 kcal
Eiwitten
43.3 g
Koolhydraten
65.3 g
Vetten
3.3 g
Verzadigd vet
57.3 g
Vezels
3.3 g
Natrium
2010.3 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten