Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g shallot (approx. 1 small shallot), halved
-
300
g Champagne
of white sparkling wine (e.g. Cava, Prosecco) - 800 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 Tbsp unsalted butter, plus 45 g diced
- 300 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 12 small scallops
- 25 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g double cream
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 1 Tbsp lemon juice
- 250 g puff pastry (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5306.5 kJ / 1275 kcal
- Eiwitten
- 43.3 g
- Koolhydraten
- 65.3 g
- Vetten
- 3.3 g
- Verzadigd vet
- 57.3 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 2010.3 mg
Alternatieve recepten
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Lamb Shoulder with Red Wine and Rosemary
14 Std. 50 Min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20 min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1h 5min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1 Std. 55 Min
Smoked Mackerel Pâté
55min
Carrot and Swede Mash
20 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 Std. 20 Min
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min