Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 40 g shallot (approx. 1 small shallot), halved
-
300
g Champagne
of white sparkling wine (e.g. Cava, Prosecco) - 800 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 Tbsp unsalted butter, plus 45 g diced
- 300 g raw, medium-sized prawns, peeled, deveined
- 12 small scallops
- 25 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g double cream
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 1 Tbsp lemon juice
- 250 g puff pastry (see tip)
- 1 medium egg, beaten
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 5306.5 kJ / 1275 kcal
- Eiwitten
- 43.3 g
- Koolhydraten
- 65.3 g
- Vetten
- 3.3 g
- Verzadigd vet
- 57.3 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 2010.3 mg
Alternatieve recepten
Sausage and Fennel Orzotto
50 Min
Cottage Pie with Colcannon Mash
1 Std. 50 Min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1h 15min
Gorgonzola Tart with Pear and Walnuts (TM6)
35 min
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM6)
1 Std. 40 Min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50 Min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 godz. 30 min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35 min
Fish Pie with Salsa Verde-laced Béchamel
1 Std. 40 Min
Ginger, Chilli and Soy Marinade
5min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 min