Dim sum 'Shao mai'

Dim sum 'Shao mai'

5.0 9 beoordelingen
Voorbereiding. 1u. 25min
Totaal 2u.
40 pieces

Ingrediënten

  • carrot
    10 g
Shao mai dough
  • water
    50 g
  • flour
    180 g
  • egg
    1
Filling
  • pork belly meat with its fat, boneless, skinless cut in pieces (3 cm)
    300 g
  • fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
    15 - 20 g
  • fresh ginger (optioneel) thinly sliced
    5 - 10 g
  • raw prawns, peeled fresh or frozen
    270 g
  • sugar
    1 tbsp
  • light sesame oil (30 g, see tip)
    2 tbsp
  • salt
    1 tsp
  • ground white pepper
    ½ tsp
  • cornflour (starch)
    1 tsp
  • oil for greasing
  • flour for dusting
  • water
    500 g

Moeilijkheidsgraad

gevorderd


Voeding per 1 piece

Eiwitten 3 g
Calorieën 240 kJ / 57 kcal
Vetten 3 g
Vezels 0.2 g
Koolhydraten 4 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...