Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g carrot
Shao mai dough
- 50 g water
- 180 g flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat with its fat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh ginger, thinly sliced (optioneel)
- 270 g raw prawns, peeled, fresh or frozen
- 1 tbsp sugar
- 2 tbsp light sesame oil (30 g, see tip)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour (starch)
- oil, for greasing
- flour, for dusting
- 500 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 240 kJ / 57 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 0.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Wonton Soup
1 Std.
Sous-Vide Drunken Chicken
2 Std.
Ginger Garlic Paste
10 min
Maple Taffy on Shaved Ice (Maple Taffy on "Snow")
30 Min
Ginger Garlic Paste
10 min
Squid Ink Pappardelle with Lobster and Saffron Broth
1 Std.
Sweet And Sour Condiment Sauce
40 Min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.
Wonton soup
1 Std.
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
Plain Yogurt
14h
Pan-fried Bao Buns
1 Std. 30 Min