
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sushi rice
- 500 g short grain rice (sushi rice)
- 1000 g water
- 4 tbsp white rice vinegar
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g furikake (Japanese rice seasoning)
Creamy topping
- 200 g cream cheese softened
- 50 g mayonnaise Japanese style
- 1 tbsp sriracha chilli sauce
- ½ tsp salt
- 200 g ripe mangoes (approx. 1 mango), diced
- 100 g Japanese cucumber (approx. 1 cucumber), diced
- 200 g crab sticks shredded
- 60 g mozzarella cheese shredded
- 24 sheets nori seaweed
- 1 - 2 ripe avocados cut in thin slices (optioneel)
- 24 pieces sashimi
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 151 kcal / 631 kJ
- Eiwitten
- 7 g
- Vetten
- 6 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vezels
- 1 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Natrium
- 287 mg