Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 20 g olive oil, plus extra to grease
- 4 sprigs fresh curry leaves, leaves only
- 1 onion, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, deseeded and cut into pieces.
- 5 cm piece fresh ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 pinch dried chilli flakes (optional)
- 200 g canned diced tomatoes
- 350 g dried red lentils, rinsed and drained
- 1 tsp sea salt, plus extra to season
- 1000 g water
- 800 g cauliflower, leaves removed and stalk trimmed so base is flat
- 125 g tandoori paste (see Tip)
- 2 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 30 g fresh baby spinach leaves, roughly chopped
- 400 g canned coconut milk
- 250 g natural yoghurt
- 1 Lebanese cucumber, finely diced
- 3 sprigs fresh coriander leaves, finely chopped
- ground black pepper, to season
- naan bread, to serve (see Tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2198.7 kJ / 525.5 kcal
- Eiwitten
- 22.1 g
- Koolhydraten
- 77.1 g
- Vetten
- 16.8 g
- Verzadigd vet
- 8.4 g
- Vezels
- 14.6 g
- Natrium
- 1026.5 mg
Alternatieve recepten
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 Min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Red lentil cauliflower dahl
35 Min
Chakalaka
35 Min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20min
Ancho chilli and black bean stew
40 Min
Jeera rice (Cumin rice)
20 Min
Meat-free mushroom lasagne
1 Std. 30 Min
Skinnymixers' Moroccan chicken with preserved lemon and olives
30 Min