Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Rice
- 1000 g water
- 1 ½ tsp sea salt
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g long grain rice
Shredded chicken
- 1 ½ tbsp soy sauce
- 3 tsp toasted sesame oil
- 250 g skinless chicken breast fillets, cut into long strips (3 cm thick)
Vegetables
- 120 g carrot, trimmed and peeled (1-2 carrots)
- 160 g baby cos lettuce, washed and dried (1-2 lettuce hearts - halved to fit through feeder tube)
- 180 - 200 g Roma tomatoes (approx. 2 totatoes), firm (whole to fit feeder tube)
- 200 g cucumber, unpeeled, ends removed
- 100 g red onion (approx. 1 onion), cut into halves vertically
- 200 g avocado (1 avocado), firm, ripe and peeled (cut to fit through feeder tube)
Yoghurt coriander sauce
- 7 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra to garnish
- ½ tsp sea salt
- 3 pinches ground black pepper
- 250 g natural yoghurt
- 100 g mayonnaise (see Tips)
- 4 tbsp roasted unsalted cashew nuts, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3273.4 kJ / 782.4 kcal
- Eiwitten
- 26.1 g
- Koolhydraten
- 72.5 g
- Vetten
- 44.4 g
- Verzadigd vet
- 7.5 g
- Vezels
- 9.1 g
- Natrium
- 1526.3 mg
Alternatieve recepten
Chicken gyros with tzatziki
30min
Chinese-style chicken
25 min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1h
Buddha Bowl with Chicken (TM6)
1h
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10 min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 45min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter (TM6)
55min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Smash burger taco
40min
Rösti Bern style (Thermomix® Cutter, TM6)
40min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35 Min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55min