Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g kippenborst filet, zonder vel in reepjes gesneden (5 cm x 1 cm)
- 20 g limoensap versgeperst
- 30 g olijfolie
- ½ tl kurkuma, gedroogd, gemalen
- 1 - 2 snuifjes cayennepeper, gemalen
- 1 tl zout
- 200 g rode kool, de bladeren in stukken gesneden en 4 hele bladeren om in op te dienen
- 40 g rode ui plus extra, in dunne plakjes gesneden, voor de garnering
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes koriander alleen blaadjes, plus extra om te garneren
- 150 g quinoa
- 500 g water
- 1 - 2 snuifjes zwarte peper, gemalen
- rode peper, vers, ontpit, fijngehakt, voor de garnering (optioneel)
- 1 limoen in vieren gesneden, voor de garnering
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1123 kJ / 268 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 335 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30min
Garnituur van courgette
30min
Pulled barbecue jackfruit
25min
Hartige taart met savooiekool
1h 30min
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30min
Op Italiaanse wijze gestoofde kabeljauw met gestoomde aardappelen
50 Min
Garnalen en mangosalade (glutenvrij)
Geen beoordelingen
Filets van zalmforel met koolrabirijst en radijsboter
Geen beoordelingen
Mediterrane kippenvleugels met kruiden-sinaas rijst
Geen beoordelingen
Pastasalade met groenten
1h
Citroenslush met champagne
Geen beoordelingen
Stoofpotje van zwarte-ogenbonen met hele pijlinktvis
Geen beoordelingen