Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 350 g kippenborst filet, zonder vel in reepjes gesneden (5 cm x 1 cm)
- 20 g limoensap versgeperst
- 30 g olijfolie
- ½ tl kurkuma, gedroogd, gemalen
- 1 - 2 snuifjes cayennepeper, gemalen
- 1 tl zout
- 200 g rode kool, de bladeren in stukken gesneden en 4 hele bladeren om in op te dienen
- 40 g rode ui plus extra, in dunne plakjes gesneden, voor de garnering
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes koriander alleen blaadjes, plus extra om te garneren
- 150 g quinoa
- 500 g water
- 1 - 2 snuifjes zwarte peper, gemalen
- rode peper, vers, ontpit, fijngehakt, voor de garnering (optioneel)
- 1 limoen in vieren gesneden, voor de garnering
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1123 kJ / 268 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 10 g
- Verzadigd vet
- 1 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 335 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Linzengebraad met zoete aardappel-en knolselderpuree en broccoli
1 Std.
Spaghetti met tonijn
40 min
Linzensoep met spinazie
50 min
Tagliatelle met gesauteerde porcini paddenstoelen
1 Std.
Zoetzure tempé
Geen beoordelingen
Goulash van linzen en champignons
45 min
Tonijnrijstsalade, eieren en rauwkost - Chocolade- en frambozengebak
Geen beoordelingen
Lamscurry met kikkererwten en boerenkool
16h 50min
Kippenbouillon met broodknoedels
1h 5min
Chorizo, aardappel en koolsoep
Geen beoordelingen
Soep van rijst, aardappelen en peterselie
35 min
Indiase groentencurry
50 min