Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- 675 g plain flour, plus extra for dusting
- 450 g caster sugar
- 3 Tbsp vanilla sugar
- 3 tsp baking powder
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 2 Tbsp orange zest, finely grated
- 150 g sunflower oil
- 600 g sparkling mineral water
- 150 g orange juice, freshly squeezed
Orange Cream
- 160 g orange juice, freshly squeezed
- 50 g cornflour
- 400 g coconut milk
- 1 cinnamon stick
- 5 g orange peel
- 60 g sugar
Frosting
- 210 g vegan margarine
- 250 g icing sugar
- 3 Tbsp natural vanilla extract
- 1 pinch fine sea salt
Assembly
- 100 g desiccated coconut
- 2 oranges, peeled, thinly sliced, for decorating
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2177.4 kJ / 520.4 kcal
- Eiwitten
- 4.8 g
- Koolhydraten
- 73.6 g
- Vetten
- 22.2 g
- Verzadigd vet
- 8.9 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 245 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Chocolate Peanut Butter Cookie Sandwiches
1h 20min
Patatas Bravas with Aioli
1h 15min
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Pasta with Dairy-free Creamy Sauce and Prawns
30 min
Vegan Coconut Cake
50min
Blueberry Vanilla Choc Brownies
2 Std. 5 Min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12h 10min
Couscous Cake with Fruit
1 godz. 50 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Grated Carrot Salad (TM5)
10min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 Std. 5 Min