Aardappelpuree met de Peeler
TM6

Aardappelpuree met de Peeler

(Geen beoordelingen)

Ingrediënten

Schillen

  • 1200 g water
  • 2 tl extra vergine olijfolie (zie tip) (optioneel)
  • 900 g vastkokende aardappelen, in stukken (± 5 cm breed),
    of 900 g rode aardappelen, in stukken (± 5 cm breed)

Aardappelpuree

  • 140 g groentenbouillon
  • 85 g volle melk
  • 60 g boter, in stukken
  • 1 tl knoflookpoeder (facultatief)
  • 1 tl zout, naar eigen smaak
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • verse peterseliebladeren, als afwerking

Voeding
per 1 portie
Calorieën
1224.3 kJ / 292.6 kcal
Eiwitten
5.5 g
Koolhydraten
41.5 g
Vetten
12.4 g
Verzadigd vet
7.7 g
Vezels
5.1 g
Natrium
623.7 mg

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten