Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Dough
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cold, cut into pieces
- 50 g sour cream
- 1 egg
- ¼ - ½ tsp sweet paprika (optional)
- ¼ tsp salt
Cabbage stuffing
- 500 g water
- 250 - 280 g Savoy cabbage, cut into pieces
- 80 g onion, cut into halves
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 50 g butter, cut into pieces
- ½ - ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Making dumplings
- 1 tbsp sour cream, to brush
- 1 egg yolk, to brush
- plain flour, to dust
- caraway seeds, to sprinkle
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 357.6 kJ / 85.5 kcal
- Eiwitten
- 1.5 g
- Koolhydraten
- 7.2 g
- Vetten
- 5.8 g
- Verzadigd vet
- 3.5 g
- Vezels
- 0.6 g
- Natrium
- 90.1 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pierogi (Cheese dumplings)
1h 30min
Fluffy ricotta pancakes
35min
Apple and cinnamon hot cross buns
2 godz. 20 min
Classic Polish 'tort'
2 godz. 25 min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Prawn and broccoli fried rice (Diabetes)
35min
Polenta with mediterranean vegetables
1h 35min
Rye bread rolls
12 godz.
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1h 20min
Welsh Anglesey eggs
1h
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 godz. 20 min