Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 - 300 g cooked vegetables (e.g. carrot, celery, fennel, onion, celeriac), cut in pieces (see tip)
- 240 g tinned chickpeas, drained (1 x 400 g tin), reserving liquid
- 50 - 75 g tahini, to taste (see tip)
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- ½ - 1 garlic clove, to taste
- ½ - 1 tsp ground cumin, to taste
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- fresh parsley, finely chopped, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 944 kJ / 226 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 14 g
- Verzadigd vet
- 1.8 g
- Vezels
- 5.8 g
- Natrium
- 282 mg
Alternatieve recepten
Sumac-spiced Houmous
5min
Savoury Apero Stars
40 Min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
10min
Orange Zest Infusion
25min
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1h 5min
Couscous with Apricots, Hazelnuts, Feta and Mixed Vegetables; Stracciatella Cream
1h 15min
Carrot and Chickpea Spread
15min
Baby-friendly Aubergine and Tahini Dip
55min
Best Basic Houmous
5min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5min