Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kippendijen en rode paprikasaus
- 2 - 3 teentjes knoflook, gehalveerd
- 20 g olijfolie
- 200 g uien, in vieren gesneden
- 150 g rijpe tomaten, in stukken
- 300 g rode paprika, in stukken
- 1 el chilipoeder (optioneel)
- 1 el paprikapoeder
- 10 g verse peterselie
- 1 ½ tl gedroogde oregano
- 20 g rode wijnazijn
- 15 g suiker
- ½ tl gemalen peper
- 800 g ontveld en ontbeende kippendijen
- 250 g kippenbouillon (zie tips)
- 1 tl zout
Rijst
- 600 g water
- 1 tl zout
- 300 g rijst
- 1 citroen, in vieren gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2706 kJ / 646 kcal
- Eiwitten
- 35 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 24 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 327 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Hongaarse champignonsoep
30min
Amandelijs (zonder toegevoegde suiker)
Geen beoordelingen
Rode uiensoep met gehaktballen
40min
Azteca taart
1 Std.
Diepgevroren yoghurthapjes met aardbei en perzik
Geen beoordelingen
Bananensticks met chocoladecoating
Geen beoordelingen
Vijfkruiden varkensvlees met rijst
50min
Rundvleesgehaktballen in tomatensaus
10min
Lemon curd
20min
Vichyssoise met pasta
35min
Pilav met varkensvlees en wilde rijst
1 Std. 10 Min
Geroosterde aardappelen met rozemarijn en knoflook
1 Std. 10 Min