
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kippendijen en rode paprikasaus
- 2 - 3 teentjes knoflook gehalveerd
- 20 g olijfolie
- 200 g uien in vieren gesneden
- 150 g rijpe tomaten in stukken
- 300 g rode paprika in stukken
- 1 el chilipoeder (optioneel)
- 1 el paprikapoeder
- 10 g verse peterselie
- 1 ½ tl gedroogde oregano
- 20 g rode wijnazijn
- 15 g suiker
- ½ tl gemalen peper
- 800 g ontveld en ontbeende kippendijen
- 250 g kippenbouillon (zie tips)
- 1 tl zout
Rijst
- 600 g water
- 1 tl zout
- 300 g rijst
- 1 citroen in vieren gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 646 kcal / 2706 kJ
- Eiwitten
- 35 g
- Vetten
- 24 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vezels
- 4.1 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Natrium
- 327 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Kleverige sesamkip
40min
Ciabattabroodjes
3u. 30min
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40min
Rijst met rundvlees en broccoli
50min
Zoetzure vis met rijst
1u. 5min
Kippenbouillonpasta
45min
Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten
1u. 30min
Koken van witte langkorrelige rijst
35min
Kipsuprêmes met honing, limoen en mangochutney
1u. 15min
Kip met amandelen
25min
Zalm en venkel risotto
25min
Pulled pork met gestoomde broodjes
3u.