
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kippendijen en rode paprikasaus
- 2 - 3 teentjes knoflook gehalveerd
- 20 g olijfolie
- 200 g uien in vieren gesneden
- 150 g rijpe tomaten in stukken
- 300 g rode paprika in stukken
- 1 el chilipoeder (optioneel)
- 1 el paprikapoeder
- 10 g verse peterselie
- 1 ½ tl gedroogde oregano
- 20 g rode wijnazijn
- 15 g suiker
- ½ tl gemalen peper
- 800 g ontveld en ontbeende kippendijen
- 250 g kippenbouillon (zie tips)
- 1 tl zout
Rijst
- 600 g water
- 1 tl zout
- 300 g rijst
- 1 citroen in vieren gesneden
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 646 kcal / 2706 kJ
- Eiwitten
- 35 g
- Vetten
- 24 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vezels
- 4.1 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Natrium
- 327 mg