Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 whole fish, gutted and cleaned (approx 1000-1500 g - see Tips)
- 1000 g Roma tomatoes, cut into quarters
- 8 garlic cloves
- 4 - 6 fresh chillies of choice, deseeded if preferred, cut into thirds
- 1 bunch fresh coriander, stems only; leaves reserved to garnish
- 20 fresh curry leaves
- 1 onion, cut into halves
- 80 g vegetable oil
- 1 ½ tbsp black mustard seeds (see Tips)
- 1 tsp cumin seeds
- 1 ½ tbsp Baba's fish curry powder (see Tips)
- 3 tsp Kashmiri chilli powder (see Tips)
- 1 tsp ground turmeric
- 3 tsp sea salt
- 3 tsp tamarind paste (see Tips)
- 1 tsp sugar
- 465 g cooked rice, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2205.9 kJ / 527.2 kcal
- Eiwitten
- 17.6 g
- Koolhydraten
- 63.8 g
- Vetten
- 24.2 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 8.7 g
- Natrium
- 1476 mg
Alternatieve recepten
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Malabar Prawn Curry
1 Std. 25 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Biryani
1 Std. 25 Min
Rasam
20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min