Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 700 g lamb shanks, fat trimmed, cut in cubes (3 cm)
- 2300 g water
- 10 garlic cloves
- 30 g fresh ginger
- 2 fresh green chillies, deseeded
- 150 g red onion, cut in halves
- 100 g shallots
- 50 g ghee
- 2 tsp cumin seeds
- 10 cloves
- 2 dried bay leaves
- 1 tsp ground black pepper
- 5 cardamom pods
- 2 fresh lemongrass, white part only
- 3 star anise
- 25 g kurma mix powder, store-bought or homemade (see tips)
- 200 g tomatoes, cut in wedges
- 150 - 200 g potatoes, cut in cubes (2 cm)
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp salt, adjust to taste
- 2 tsp chicken stock powder
- 2 - 5 bird's eye chillies (chilli padi), cut in halves
- 30 g fried shallots, to garnish
- 5 stalks fresh coriander, leaves only, chopped, to garnish
- 5 stalks Chinese celery, leaves only
- 2 sprigs spring onions, thinly sliced, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1243 kJ / 297 kcal
- Eiwitten
- 29 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 5 g
- Natrium
- 985 mg
Alternatieve recepten
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1 Std. 50 Min
One Pot Chicken Rice
50min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min