Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 garlic cloves
- 50 g shallots
- 10 dried chillies, soaked and cut in pieces
- 10 g fresh ginger
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut in slices
- 30 g fish curry powder
- 60 g cooking oil
- 20 g light soy sauce
- 1 stalk torch ginger flower (bunga kantan), bud only, cut in thin slices
- 500 g water
- 10 g homemade chicken stock powder
- 500 - 600 g fish tail (1 fish tail), scored
- 1 tsp salt
- 1 tsp lemon juice
- 8 ladies' fingers
- 4 tomatoes, cut in wedges
- 100 g onions, cut in slices (0.5 cm)
- 1 sprig fresh curry leaves, leaves only
- 150 - 200 g coconut milk
- 1 tsp sugar
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1661 kJ / 397 kcal
- Eiwitten
- 21 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Nasi Lemak
45min
Chicken Rendang
45min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Sambal Petai Prawns
20min
Curry Chicken
1hod.
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Nyonya Steamed Fish
45min
Curry chicken
1hod.
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min