Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 500 g water, plus extra for soaking
- 3 garlic cloves
- 30 g eschalots
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 60 g ghee
- 100 g tomato paste
- 300 g tomato, cut into cubes (2 cm)
- 2 tsp salt
- 1 cinnamon quill
- 1 dried bay leaf
- 4 whole cloves
- 1 star anise
- 3 cardamom pods
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 6651.1 kJ / 1583.6 kcal
- Eiwitten
- 24.7 g
- Koolhydraten
- 221.7 g
- Vetten
- 62.3 g
- Verzadigd vet
- 39.4 g
- Vezels
- 17.8 g
- Natrium
- 5145.1 mg
Alternatieve recepten
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Char Kway Teow
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Nasi Lemak
45 min
Chilli Stuffed Fish
1 godz.
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.