Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g basmati rice
- 500 g water, plus extra for soaking
- 3 garlic cloves
- 30 g eschalots
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 60 g ghee
- 100 g tomato paste
- 300 g tomato, cut into cubes (2 cm)
- 2 tsp salt
- 1 cinnamon quill
- 1 dried bay leaf
- 4 whole cloves
- 1 star anise
- 3 cardamom pods
- Voeding
- per 4 portions
- Calorieën
- 6651.1 kJ / 1583.6 kcal
- Eiwitten
- 24.7 g
- Koolhydraten
- 221.7 g
- Vetten
- 62.3 g
- Verzadigd vet
- 39.4 g
- Vezels
- 17.8 g
- Natrium
- 5145.1 mg
Alternatieve recepten
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1u. 15min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Nasi Lemak
45min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Tom Yum Goong
30min
Nasi Lemak
45min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Masala Squid
25min
Sambal Belacan
10min