Compatibele versies
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g duck breasts, skinless, cut in pieces (3 cm)
Plum Sauce
- ½ cinnamon stick, broken in pieces
- 1 star anise
- 1 clove
- ¼ tsp Sichuan peppercorns
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 225 g plums, pitted, cut in pieces (2 cm)
- ½ orange, peeled, flesh only, cut in pieces
- 15 g onion, quartered
- 20 g cider vinegar (eg. apple)
- 40 g light brown sugar
- 20 g soy sauce
- 10 g honey
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt
Dumpling Wrappers
- 170 g water, plus 10 g (optional)
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
Duck Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 1 Tbsp soy sauce
- ½ tsp ground Sichuan pepper
- 1 pinch coarse sea salt
Assembly and Cooking
- 500 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2119 kJ / 507 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 78 g
- Vetten
- 7.9 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 819 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Crispy Smashed Jersey Royals with Salsa Verde
1 Std. 15 Min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Sous-vide Strawberries with White Chocolate Cheese Mousse
2 godz.
Miso Marinade
10min
Spaghetti Carbonara
25 min
Beef Goulash with Bread Dumplings and Red Cabbage
1h 40min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40min
Penne with Mussels
2 godz. 5 min
Guinness® Bread with Smoked Trout Topping and Watercress
1 godz. 45 min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2h 10min