Compatibele versies
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 300 g duck breasts, skinless, cut in pieces (3 cm)
Plum Sauce
- ½ cinnamon stick, broken in pieces
- 1 star anise
- 1 clove
- ¼ tsp Sichuan peppercorns
- ¼ tsp dried fennel seeds
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 225 g plums, pitted, cut in pieces (2 cm)
- ½ orange, peeled, flesh only, cut in pieces
- 15 g onion, quartered
- 20 g cider vinegar (eg. apple)
- 40 g light brown sugar
- 20 g soy sauce
- 10 g honey
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt
Dumpling Wrappers
- 170 g water, plus 10 g (optional)
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
Duck Filling
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 spring onions, sliced (3 mm)
- 1 Tbsp toasted sesame oil
- 2 Tbsp Shaoxing rice wine
- 1 Tbsp soy sauce
- ½ tsp ground Sichuan pepper
- 1 pinch coarse sea salt
Assembly and Cooking
- 500 g water
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2119 kJ / 507 kcal
- Eiwitten
- 25 g
- Koolhydraten
- 78 g
- Vetten
- 7.9 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 4.3 g
- Natrium
- 819 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Celeriac Remoulade (TM5)
10min
Ghostly Pizza
1h 45min
Bloodshot Devilled Eggs
40min
Green Leek Gomasio
40min
Beetroot Rosti with Smoked Salmon and Herb Crème Fraîche
25min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2h 20min
Jelly Earthworms in Chocolate Soil
3 Std.
Mojito
5 Min
Prawn Curry
30min
Watercress Soup
25min
Prawn Tempura Rolls
2h 40min