Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 carottes, en morceaux
- 2 branches de céleri, en morceaux
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 100 g de lentilles vertes sèches
- 800 g de tomates épépinées, en morceaux
- 200 g d'eau
- 3 feuilles de laurier frais
- 3 brins de thym frais
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 1 c. à café de sucre
- du sel
- du poivre moulu
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 961 kJ / 230 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 7 g
Alternatieve recepten
Dahl de pois cassés à la patate douce
13 godz. 25 min
One pot à la mexicaine quinoa, poivrons et maïs
30min
Bolognaise aux lentilles vertes
40 Min
Chili sin carne au tofu, tomates et poivrons
50 Min
Mujaddara (Riz au lentilles)
1 Std.
Chili sin carne
1h 25min
Loubieh (ragoût de haricots verts libanais)
50 Min
Sauce bolognaise aux lentilles
35 min
Spaghetti complets, sauce aux lentilles et carottes
45 Min
Ragoût veggie de haricots rouges
1h 25min
Steaks de quinoa aux haricots rouges
1h 50min
Boulettes de lentilles corail à l’indienne, salade de carottes
55 min