Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Burger Patties
- 100 g stale bread, torn in pieces
- 20 g fresh parsley leaves
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 400 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 10 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 60 g red onion, quartered
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground cumin
- 1 medium egg
- 50 g toasted sesame seeds
Tahini Sauce
- 40 g water
- 80 g tahini
- 15 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp honey
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Finalisation
- 2 Tbsp olive oil
- 6 burger buns, halved and toasted
- rocket leaves, for serving
- 1 avocado, sliced, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2564.8 kJ / 613 kcal
- Eiwitten
- 18.9 g
- Koolhydraten
- 75.3 g
- Vetten
- 28.2 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 1254.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Mexican Quinoa Salad
30 min
Mushroom Wellington
2h 20 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20 min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM5)
15 min
Apple Tart (TM5)
1h
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Quinoa Burger and Yellow Tomato Ketchup
2h
Lentil Roast with Sweet Potato and Celeriac Purée
1h
Veggie-packed Vegan Pizza
1h 30min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25min