Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Burger Patties
- 100 g stale bread, torn in pieces
- 20 g fresh parsley leaves
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 400 g carrots, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 10 g olive oil
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 60 g red onion, quartered
- 1 tsp smoked paprika
- 1 tsp ground cumin
- 1 medium egg
- 50 g toasted sesame seeds
Tahini Sauce
- 40 g water
- 80 g tahini
- 15 g freshly squeezed lemon juice
- 1 tsp honey
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Finalisation
- 2 Tbsp olive oil
- 6 burger buns, halved and toasted
- rocket leaves, for serving
- 1 avocado, sliced, for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2564.8 kJ / 613 kcal
- Eiwitten
- 18.9 g
- Koolhydraten
- 75.3 g
- Vetten
- 28.2 g
- Verzadigd vet
- 4.4 g
- Vezels
- 11.7 g
- Natrium
- 1254.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2 godz. 5 min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min
Shiitake Teriyaki Dippers
45min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12h 45min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min