Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de vin rouge, type Bourgogne
- 50 g de cognac
- 1 baie de genièvre
- 1 feuille de laurier
- 1 poulet, détaillé en morceaux (cuisses, pilons, ailes et blancs, environ 1200 g)
Le jour même
- 20 g d'huile d'olive
- 50 g de lardons fumés
- 150 g de carottes, coupées en rondelles (5 mm)
- 100 g d'oignons grelot
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 100 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4026 kJ / 962 kcal
- Eiwitten
- 63 g
- Koolhydraten
- 70 g
- Vetten
- 40 g
- Vezels
- 6.3 g
Alternatieve recepten
Bœuf bourguignon
2 Std. 30 Min
Bœuf à la ficelle
1 Std. 5 Min
Alicuit de canard
1 godz.
Coq au vin
13hod.
Bœuf bourguignon
1 godz. 25 min
Estouffat toulousain
2 Std.
NOVEMBRE Blanquette de veau au chou-fleur - Eric Guérin
1 Std. 30 Min
Poule au pot béarnaise
2 godz. 15 min
Sauce chasseur
35 min
Sauce au vin doux
55 min
Blanquette de veau vapeur
1h 10min
Rognons de veau sauce madère
20 min