Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Besciamella
- 1000 g di latte
- 100 g di farina
- 50 g di burro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa ai carciofi
- 6 carciofi mondati e a spicchi
- 1000 g di acqua
- ½ limone, il succo
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 250 g di stracchino a pezzetti
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 100 g di ricotta salata a scaglie
- 30 - 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2535 kJ / 606 kcal
- Eiwitten
- 27.1 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 34.1 g
- Vezels
- 7.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sformatini ai carciofi
1 Std.
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35 Min
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Lasagne asparagi e funghi
2 Std.
Torta di asparagi
1 Std. 10 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40 Min
Crostata di fiori e zucchine
1 godz. 35 min
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1 Std. 10 Min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1 Std. 10 Min