Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Besciamella
- 1000 g di latte
- 100 g di farina
- 50 g di burro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Salsa ai carciofi
- 6 carciofi mondati e a spicchi
- 1000 g di acqua
- ½ limone, il succo
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 50 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 250 g di stracchino a pezzetti
- 250 g di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 100 g di ricotta salata a scaglie
- 30 - 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2535 kJ / 606 kcal
- Eiwitten
- 27.1 g
- Koolhydraten
- 49 g
- Vetten
- 34.1 g
- Vezels
- 7.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Cannelloni spinaci e ricotta
1 Std. 30 Min
Carciofi ripieni
50 min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1h 10min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 min
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
40 min
Lasagne pecorino e cavolo nero
1 Std. 40 Min
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Lasagne asparagi e funghi
2 Std.
Paccheri ripieni di carciofi gratinati
1h 10min
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1 Std. 40 Min
Zucchine ripiene alla ligure
1 Std. 30 Min