Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le curry
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 2 tiges de citronnelle, fraîche, pulpe, hachée grossièrement
- 1 piment rouge, mi-fort, épépiné, en morceaux
- 20 g de gingembre, frais, pelé
- ½ bouquet de coriandre, fraîche (env. 10 g), avec les tiges, coupée grossièrement
- 1 c. à café de poudre de curcuma séché
- ½ c. à café de sel
- ¼ de c. à café de poivre de Cayenne, moulu
- 2 c. à soupe de jus de citron vert
- 150 g de lait de coco
- 300 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 10 g d'huile de sésame, toasté
- 400 g de brocolis, en petits bouquets (3 cm), tronc pelé, en morceaux (2 cm)
- 150 g d'oignons en botte, en rouelles (5 mm)
- 200 g de patates douces, pelées, en dés (1½ cm)
- 260 g de tofu, en dés (1½ cm)
La finition
- 2 c. à soupe de jus de citron vert
- 4 brins de coriandre, fraîche, pluches
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1113 kJ / 265 kcal
- Eiwitten
- 14.4 g
- Koolhydraten
- 20 g
- Vetten
- 13 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Polenta et ragoût de champignons
45min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Curry de lentilles
50min
Soupe thaïe aux nouilles
35min
Soupe Tom Kha Gai au lait de coco
35min
Curry de courge
1h
Dhal
40min
Salade d'orge tiède aux légumes-poulet
45min
Curry de légumes à l'indienne
1h 10min
Risotto au citron et épinards
30min
Houmus
10min
Gratin de quinoa et brocolis
1h 10min