Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Taco shells
- 120 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ½ tsp dried basil
- ½ tsp dried chilli flakes (optional)
Avocado lime sauce
- 1 bunch fresh coriander, leaves and stems only, cut into thirds (approx. 40 g)
- 80 g mayonnaise (see Tips)
- 1 - 2 tbsp freshly squeezed lime juice
- ½ avocado, flesh only
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 garlic clove
- 1 long red chilli, trimmed and deseeded, if preferred
- 20 g extra virgin olive oil
Assembly
- 350 g medium raw prawns, peeled and deveined
- 1 - 2 tsp taco seasoning (see Tips)
- ¼ iceberg lettuce, shredded or 100 g red cabbage
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1807.2 kJ / 430.3 kcal
- Eiwitten
- 30.1 g
- Koolhydraten
- 2.8 g
- Vetten
- 32.5 g
- Verzadigd vet
- 8.8 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 1129.7 mg
Alternatieve recepten
Black rice bowl with chicken and mushroom (gut health)
40min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Fish tacos with Kewpie mayonnaise
1h 30min
Sticky chicken
24h 35min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Thai beef salad
1h 15min
Seared steak and rocket salad
20min
Prawn saganaki with feta
35min
Buffalo chicken wings
45min
Grilled mushrooms with avocado and parsley dressing
20min
Crunchy seeded broccoli
40min
Tom kha prawns
25 min