Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème pâtissière
- 500 g de lait
- 20 g de sucre vanillé
- 100 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs, à température ambiante
- 60 g de fécule de maïs
- le zeste d'un citron jaune non traité, finement râpé
- 80 g de chocolat noir 70% de cacao, haché finement
La génoise
- 6 œufs, à température ambiante
- 160 g de sucre en poudre
- 160 g de farine de blé, tamisée
- 1 pincée de sel
- 250 g de liqueur rouge Alkermes (voir "Variante(s)")
- 100 g d'eau
- 100 g de cerises amarena, au sirop, égouttées
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1782 kJ / 426 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 62 g
- Vetten
- 10 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Gâteau au chocolat et noisettes
2h 25min
Caramel salé et mousse au chocolat
45 min
Gâteau au chocolat aux cerises
2h 15 min
Tartelette à l'orange
2 godz. 30 min
Sauce Montmorency (Nicolas Gautier)
25 min
Focaccia à la saucisse
1h 40 min
Glace aux fruits allégée
5 Min
Runebergstarta (Gâteaux aux amandes et au rhum)
45 min
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5h
Jus de grenade
20 min
Tiramisu pamplemousse et thé vert
3h 30 min
Gâteau aux noisettes
55 min