Cassata (gâteau sicilien)

Cassata (gâteau sicilien)

4.6 8 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 5u.
6 parts

Ingrediënten

La génoise
  • beurre pour le moule
  • 4 œufs
  • 120 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café de sucre vanillé (½ sachet)
  • 120 g de farine de blé
  • 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
  • 1 pincée de sel
La garniture
  • 500 g de ricotta
  • 90 g de sucre en poudre
  • 1 c. à café d'extrait de vanille
  • 50 g de fruits confits variés, en petits morceaux et un peu pour la finition
  • 30 g de pépites de chocolat
  • 50 g de limoncello
    50 g de marsala liquoreux
Le glaçage
  • 200 g de sucre en poudre
  • 1 blanc d'œuf
  • 5 gouttes de jus de citron
  • 150 g de pâte d'amande blanche

Moeilijkheidsgraad

gevorderd


Voeding per 1 part

Natrium 448.7 mg
Eiwitten 20 g
Calorieën 3058.2 kJ / 720.2 kcal
Vetten 20.8 g
Vezels 3 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraten 112 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...