Cassata (gâteau sicilien)

Cassata (gâteau sicilien)

4.6 8 beoordelingen
Voorbereiding. 25min
Totaal 5u.
6 parts

Ingrediënten

La génoise
  • beurre pour le moule
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de sucre vanillé (½ sachet)
    1 c. à café
  • de farine de blé
    120 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de sel
    1 pincée
La garniture
  • de ricotta
    500 g
  • de sucre en poudre
    90 g
  • d'extrait de vanille
    1 c. à café
  • de fruits confits variés, en petits morceaux et un peu pour la finition
    50 g
  • de pépites de chocolat
    30 g
  • de limoncello
    50 g
    50 g de marsala liquoreux
Le glaçage
  • de sucre en poudre
    200 g
  • blanc d'œuf
    1
  • de jus de citron
    5 gouttes
  • de pâte d'amande blanche
    150 g

Voeding per 1 part

Calorieën 720.2 kcal / 3058.2 kJ
Eiwitten 20 g
Vetten 20.8 g
Koolhydraten 112 g
Vezels 3 g
Verzadigd vet 8.2 g
Natrium 448.7 mg

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100.000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...