Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 150 g de farine de blé, et 20 g pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en dés
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 1 c. à café de graines de sésame noir
La garniture
- 350 g d'eau
- 3 endives, coupées en rondelles de 2 cm d’épaisseur,
- 60 g de beaufort, coupé en cubes
- 3 œufs
- 200 g de lait entier
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de lardons allumettes
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2663 kJ / 639 kcal
- Eiwitten
- 23 g
- Koolhydraten
- 38 g
- Vetten
- 43 g
Alternatieve recepten
Endives au jambon gratinées au comté
13h
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1h
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min
Quiche endive, moutarde et camembert
1 Std. 30 Min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 Std. 30 Min
Gratin d'endives à l'italienne
1h 45min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1h
Friands au boudin blanc et échalotes
2 godz.
Clafoutis salé aux fèves, bacon et feta
1h 15min
Croustade lardons et champignons
1h 15min
Quiche au brocoli, à la pancetta et au cheddar
2h 20min
Quiche aux poireaux et reblochon
1h