Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 - 2 fresh long red chillies, trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 stalks lemongrass, white part only, cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 4 makrut lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 bunch fresh coriander, roots only, plus leaves reserved for garnishing
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 60 g peanut oil
- 1 whole snapper (approx. 1000 g - see Tips)
- sea salt, to season (see Tips)
- ground black pepper, to season
- dried chilli threads, to garnish (optional - see Tips)
- 1 - 2 limes, cut into cheeks, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1713.6 kJ / 408 kcal
- Eiwitten
- 52.3 g
- Koolhydraten
- 4.4 g
- Vetten
- 19.5 g
- Verzadigd vet
- 3.8 g
- Vezels
- 3.4 g
- Natrium
- 1147.1 mg
Alternatieve recepten
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45min
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 min
Not quite nasi goreng
45min
Pad kra pow
45min
Tom kha prawns
25min
Chilli crab pasta
35 min
Chilli lime prawns with soba noodles
25min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Goi muc (squid salad)
45min
Com ga rau thom (chicken with rice and mint)
1h
Sichuan pepper and chilli salt squid
30min