Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Curry mix
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 4 whole cloves
- 2 cardamom pods
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp dried chilli flakes
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 6 garlic cloves
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch salt
- 1 tbsp olive oil
- 2 tsp apple cider vinegar
Pork belly
- 1000 g pork belly meat, boned and scored
- 2 brown onions (approx. 240 g), cut into halves
- 2 - 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and cut into pieces
- 30 g olive oil
- 8 fresh curry leaves
- 1 tbsp soft dark brown sugar
- 1400 g water
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 200 g basmati rice
- 1 tsp black mustard seeds (see Tips)
- 50 g roasted unsalted cashew nuts, toasted
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 4119.8 kJ / 980.8 kcal
- Eiwitten
- 57.2 g
- Koolhydraten
- 49.9 g
- Vetten
- 60.6 g
- Verzadigd vet
- 18.5 g
- Vezels
- 7.4 g
- Natrium
- 1024.5 mg
Alternatieve recepten
Chicken and cashews
55 min
Lamb korma
4h
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Chicken pad thai
55 min
Butter chicken
55 min
Beef rendang
1h 55min
Thai chilli chicken and basil
30 min
Pork vindaloo
2h 20min
Chicken korma
45 min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Samosas
1 Std. 35 Min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min