Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 125 g water
- 50 g olive oil, plus 3 Tbsp and extra for greasing
- 250 g strong white bread flour
- 1 Tbsp ras el hanout
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 700 - 800 g aubergines, diced (3-4 cm)
- ground black pepper, to taste
- 1 - 2 preserved lemons, halved, deseeded, to taste
- 1 garlic clove
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g pitted black olives
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (optioneel)
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp smoked paprika
- 2 Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2541 kJ / 608 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 33 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1h 10min
Creamy Sun-dried Tomato and White Bean Dip
10min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Vegetable Tartlets with Chickpea Flour Crust
1 godz. 5 min
Pasta with Brussels Sprouts, Toasted Hazelnuts and Brown Sage Butter
1h 20min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 godz. 5 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h
Curried Rhubarb and Lentil Soup
1h 20min
Sumac and Tahini Houmous
10min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min