Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 tsp sugar
- 125 g water
- 50 g olive oil, plus 3 Tbsp and extra for greasing
- 250 g strong white bread flour
- 1 Tbsp ras el hanout
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 700 - 800 g aubergines, diced (3-4 cm)
- ground black pepper, to taste
- 1 - 2 preserved lemons, halved, deseeded, to taste
- 1 garlic clove
- 10 g fresh parsley leaves
- 50 g pitted black olives
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 1 Tbsp tomato purée
- 1 pinch dried chilli flakes (optioneel)
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp smoked paprika
- 2 Tbsp pistachio nuts, unsalted, shelled, for sprinkling
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2541 kJ / 608 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 58 g
- Vetten
- 33 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Mini Mushroom Galettes
1 Std. 45 Min
Roasted Tomato Tart
2h
Curried Cake with Coriander Chutney
1h 10 phút
Butternut Squash and Chestnut Rolls
1 Std. 40 Min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 Std. 20 Min
Lentil Moussaka
2 Std. 20 Min
Ricotta, Mint and Courgette Lasagne
2h
Stuffed Butternut Squash with Feta
1 Std. 50 Min
Lentil Moussaka
3 Std. 30 Min
Mushroom Parmentier
1h 10 phút