Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 250 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- ½ TL Zitronenschale
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
Füllung und Fertigstellung
- 60 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Zucker
- 4 - 5 Prisen Tonkabohne, gemahlen
- Mehl zum Bearbeiten
- 150 g Beeren, gemischt, frisch
- 1 Eigelb
- 1 EL Milch
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 926 kJ / 221 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 10 g
- Vezels
- 1.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Hefezopf
2h 30min
Linzer Torte
3 Std.
Osternest
2 godz.
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2 godz.
Apfel-Hefe-Schnecken
2 Std. 40 Min
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Biskuit-Rolle mit Nektarinen-Himbeer-Füllung
5 godz.
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Pistazien-Hefezopf
2 godz.
Mohn-Aprikosen-Kranz
1h 30min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min
Hefezopf "Take five"
2h 20min