Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (30 g)
- 150 g Zucker
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 1 Ei (Kl. M)
- 450 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 300 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 60 g Sultaninen
- 6 EL Rum
Apfelfüllung und Fertigstellung
- 60 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 1 EL Speisestärke
- 1200 g Äpfel (z.B. Elstar), geviertelt, entkernt
- 2 TL Wasser
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2113 kJ / 505 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 22 g
Alternatieve recepten
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Käsekuchen
4 Std. 30 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3 Std.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1h 25min
Tortenboden
45min
Marmor-Gugelhupf
3 Std.
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 godz. 30 min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Apfelkuchen satt
1 godz. 30 min
Zwetschgenkuchen
2 godz.