Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Sultaninen
- 200 g Wasser
- 50 g Rum
- 50 g Orangensaft
- 120 g Zucker
- 100 g Mandeln
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 200 g Milch
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1383 kJ / 330 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Französischer Hefekuchen mit Vanillecreme
3 Std.
Hefezopf "Take five"
2h 20min
Mürbeteig
5min
Hefegrundteig, süss
1h
Gedrehter Hefezopf
2 Std.
Rührkuchen mit Obst
1h
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Aprikosen-Tarte
4h
Linzer Torte
3 Std.
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.