Holunder-Apfel-Streuselkuchen

Holunder-Apfel-Streuselkuchen

4.4 38 beoordelingen
Voorbereiding. 45min
Totaal 2u.
24 Stücke

Ingrediënten

Teig
  • frische Hefe
    30 g
  • Milch
    250 g
  • Zucker
    80 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Eier (Kl. M)
    2
  • Salz
    1 Prise
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    100 g
Belag
  • Mehl
    180 g
  • Hartweizengrieß
    60 g
  • Zucker
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Butter kalt, in Stücken
    150 g
  • Vanilleschote in Stücken (1 cm)
    ½
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop)
    1300 g
  • Zitronensaft
    5 EL
  • Holunderbeergelee
    150 g

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld


Voeding per 1 Stück

Eiwitten 3 g
Calorieën 693 kJ / 166 kcal
Vetten 7 g
Koolhydraten 23 g

Vindt u het leuk wat u ziet?

Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!

Registreer u voor onze 30 dagen gratis proefperiode en ontdek de wereld van Cookidoo®. Zonder verplichtingen.

Gratis aanmelden Meer informatie


Misschien vind je het ook leuk...