Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1165 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Rosinen-Marzipan-Schnecken
2h 20min
Gebäck-4-Falt
2hod. 40min
Marzipan-Mohn-Franzbrötchen
3 Std.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4h 10min
Möhren-Marzipan-Kuchen
1小时 20 分钟
Bakewell Tarte
2h
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2h 20min
Käsekuchen
1 Std. 30 Min
Stachelbeer-Baiser
1hod. 10min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 Std.