Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 650 g Weizenmehl Type 550
- 2 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- ½ TL Salz
- 80 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 30 g Mohn
- 1 Streifen Zitronenschale, Bio, dünn abgeschält (1 x 4 cm)
- 50 g Milch, zimmerwarm
- 1 Prise Salz
- 130 g Zucker
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 75 g Mandeln, gehobelt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1165 kJ / 278 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 29 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Käsekuchen
1h 30min
Birnen-Preiselbeer-Pie
3h 30min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Reistorte mit Roter Grütze
3 Std.
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Marzipan-Butterkuchen
3 Std.
Mohnkuchen mit Streuseln
1 Std. 25 Min
Käsekuchen mit Mohn
7h
Hamburger braune Kuchen
72 godz.
Dänische Hefeknoten
1h 30min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min