Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Quark-Öl-Teig
- 120 g Pumpernickel, in Stücken
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 180 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 180 g Quark
- 1 Ei
- 1 Eiweiß
- 70 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
Streusel
- 75 g Mehl
- 30 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Eigelb
- 60 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
Quarkfüllung und Fertigstellung
- 4 Eier, getrennt
- 1000 g Quark
- 160 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 - 2 EL geriebene Zitronenschale
- 600 g Pflaumen, entsteint, in Würfeln (2 cm)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1102 kJ / 263 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 1.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Brombeer-Kuchen
2 Std.
Früchtekuchen-Torte
7h
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 Std. 45 Min
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Aprikosengugelhupf
2 Std.
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Marokkanischer Gugelhupf
1sa 35 dk
Aprikosenkuchen
1sa 10 dk
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1h 30min
Orangenküchlein
50 min
Badische Apfeltorte
1h 40min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.