Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Boden
- 400 g Äpfel, säuerlich, geschält, geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 5 Eier (Kl. M)
- 30 g Wasser
- 225 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 125 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Butter, weich
- 15 g Honig, flüssig
- 10 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 60 g Mandelstifte
- 60 g Kürbiskerne
Apfelsahne und Fertigstellung
- 2 Äpfel, rot (z.B. Elstar oder Braeburn), geviertelt, entkernt
- 20 g Zitronensaft
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1849 kJ / 442 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 43 g
- Vetten
- 25 g
Alternatieve recepten
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1h 30min
Apfelkuchen satt
1h 30min
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7 godz.
Orangen-Schokoladen-Torte
3h 40min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Gedeckter Apfelkuchen
8 Std.
Apfel-Schmand-Torte
2h
Birnen-Obersschnitten
1h 30min
Apfel-Wein-Tarte
3h
Himmelstorte
1h 40min