Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
TM31 TM5

Apfeltorte mit Florentiner-Deckel

4.5 (35 beoordelingen)

Ingrediënten

Boden

  • 400 g Äpfel, säuerlich, geschält, geviertelt, entkernt
  • 20 g Zitronensaft
  • 5 Eier (Kl. M)
  • 30 g Wasser
  • 225 g Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 125 g Mehl
  • 2 TL Weinstein-Backpulver
  • 50 g Butter, weich
  • 15 g Honig, flüssig
  • 10 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 60 g Mandelstifte
  • 60 g Kürbiskerne

Apfelsahne und Fertigstellung

  • 2 Äpfel, rot (z.B. Elstar oder Braeburn), geviertelt, entkernt
  • 20 g Zitronensaft
  • 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
  • 20 g Zucker
  • 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht

Voeding
per 1 Stück
Calorieën
1849 kJ / 442 kcal
Eiwitten
8 g
Koolhydraten
43 g
Vetten
25 g

Vindt u dit er goed uitzien? Dit recept en meer dan 80 000 andere staan voor u klaar!

Gratis aanmelden

Registreer voor ons gratis proeflidmaatschap van 30 dagen en ontdek de wereld van Cookidoo®. Geen verplichtingen.

Meer informatie

Alternatieve recepten