Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mohn
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Speisestärke
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 3 Eigelb (Kl. M)
Streusel
- 1 TL Anis
- 180 g Rohrzucker, hell
- 250 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 225 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 2000 g Sauerkirschen (ersatzweise TK-Sauerkirschen, aufgetaut und gut abgetropft)
Sabayon
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Rohrohrzucker, hell
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 125 g Weißbier, klar
- 50 g Apfelsaft
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1992 kJ / 475 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 26 g
Alternatieve recepten
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2 Std. 10 Min
Mille-feuille vom Weinbergpfirsich
1h
Schneebälle
3 Std. 35 Min
Früchtekuchen-Torte
7h
Schoko-Minz-Panna cotta mit Erdbeeren
5 Std.
Rohrnudeln mit Pflaumen
1 Std. 50 Min
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 Std.
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Blitz-Cassata
20min
Erdbeer-Tiramisu
5 Std. 30 Min
Beerenfrucht-Bienenstich
6h 30min
Apfel-Wein-Tarte
3 Std.