Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 2 Äpfel, klein, rot
- 20 g Rum
- 1 Zitrone, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 130 g Zucker
- ½ TL Zimt
- 40 g Mohn
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Pck. Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 3 Eier (Kl. M)
- 160 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 50 g Apfelgelee
- Voeding
- per 1 Glas
- Calorieën
- 3227 kJ / 770 kcal
- Eiwitten
- 12 g
- Koolhydraten
- 84 g
- Vetten
- 40 g
Alternatieve recepten
Pflaumen-Käsekuchen
4h
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20min
Apfelkuchen mit Guss
1h 20min
Kloster-Cremetorte
12u.
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3h
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5h
Aprikosen-Bienenstich
5h
Apfel-Grieß-Kuchen
3h
Aprikosengugelhupf
2h
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 Std. 45 Min
Lebkuchenblätter-Torte
28u. 30min