Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Knetteig
- 25 g Zitronat, z.B. von Dr. Oetker
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 160 g Zucker
- 1 Pck. Zitronenschale, z.B. Finesse von Dr. Oetker
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 1 Msp. Ingwer, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Msp. Gewürznelken, gemahlen
- 1 Msp. Piment, gemahlen
- 1 Msp. weißer Pfeffer, gemahlen
- 3 ½ EL Milch
- 25 g Mandeln, gemahlen, z.B. von Dr. Oetker
Guss und Fertigstellung
- 175 g Zucker
- 2 EL Wasser, heiß
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 217 kJ / 52 kcal
- Eiwitten
- 1 g
- Koolhydraten
- 11 g
- Vetten
- 1 g
Alternatieve recepten
Elisenlebkuchen
2 godz. 30 min
Biberle
1h
Anisplätzchen
9 godz.
Mohnstollen
26h
Frankfurter Bethmännchen
40 min
Pfeffernüsse
1h
Baumkuchenspitzen
1h 20 min
Schwarz-Weiß-Gebäck
2 Std. 15 Min
Brauner Kuchen
7 godz. 40 min
Bethmännchen
9 Std. 30 Min
Sandtropfen
3 Std. 40 Min
Schoko-Hütchen mit Marzipan
4 Std. 30 Min