Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hefeteig
- 300 g Mehl
- 60 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 50 g Milch
Vanillecreme und Fertigstellung
- 450 g Milch
- 80 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 2 Eigelb
- 20 g Rum
- 1 Ei mit 1 EL Wasser verquirlt, zum Bestreichen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 996 kJ / 238 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 8 g
- Vezels
- 1.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2h 10 min
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Butterkuchen mit Mohn
4h
Hefe-Gugelhupf
7 godz.
Honigkuchen mit Blutorange
2h
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Marzipan-Butterkuchen
3h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Dresdner Eierschecke vom Blech
4h 30min
Quark-Hefe-Kuchen
1h 20min
Bremer Brot (Bremen)
1h 50min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2h 30min