Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig und Belag
- 125 g Zuckerrübensirup
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
-
50
g Butter, weich, in Stücken
of 50 g Margarine, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten -
2
EL Milch
of 2 EL Wasser - 50 g Krümelkandis (gestoßener brauner Kandis)
- 3 Tropfen Zitronenaroma, z.B. natürliches Zitronenaroma von Dr. Oetker
- ½ gestr. TL Anis, gemahlen
- ½ gestr. TL Gewürznelken, gemahlen
- ½ gestr. TL Zimt, gemahlen
- 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 gestr. TL Backpulver, z.B. Backin von Dr. Oetker
- 200 g Haselnüsse, blanchiert (siehe Tipp)
Guss und Fertigstellung
- 250 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 1 - 2 EL Sonnenblumenöl
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 506 kJ / 121 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 7 g
Alternatieve recepten
Kokosmakronen
50 Min
Schoko-Hütchen mit Marzipan
4h 30min
Florentiner
2 Std.
Mutzenmandeln mit Marzipan
1h 20min
Napoleonhüte
2 Std.
Frankfurter Bethmännchen
40min
Bethmännchen
9h 30min
Amarettokugeln
2 Std. 30 Min
Nougatwölkchen
3 godz. 20 min
Kokosmakronen
50 Min
Marzipankissen
2 Std.
Haselnussmakronen
50 Min